Recept: Pappardelle s hovädzím mäsom a rajčiakmi
"Za to, ako vyzerám, vďačím cestovinám", povededala raz Sofia Loren. Vyskúšajte teda náš ďalší recept z cestovín...
Recept pre päť osôb
500 g pappardelle (široké talianske rezance)
3 PL extra olivového oleja
1 baklažán
200 g lúpaných paradajok
150 g hovädzej sviečkovice
1 čerstvá čili paprička
3 strúčiky cesnaku
soľ a mleté čierne korenie
1 PL petržlenovej vňate
parmezán
Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne "vypotiť". Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky. Pridáme na malé kocky pokrájanú sviečkovicu, čerstvú čili papričku pokrájanú nadrobno, cesnak posekaný nadrobno, soľ a mleté čierne korenie. Ďalej restujeme dozlatista. Potom pridáme paradajky, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút. Cestoviny uvaríme v posolenej vode, aby boli "al dente“, scedíme ich a pridáme do mäsovo-paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
Náš tip:
Pappardelle sa vyrábajú z čerstvého rezancového cesta, obyčajne sú široké viac ako 1 cm. Pri ich príprave rozvaľkáme rezancové cesto na plát, ktorý rozkrájame zhruba na dĺžku škatule od topánok. Preložíme napoly a nezabudneme pláty z oboch strán dobre pomúčiť. Nakrájame ich na prúžky široké 4 cm a už len potrasieme, aby sa oddelili a prebytočná múka sa striasla.
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: SHUTTERSTOCK