Chutné raňajky vás naštartujú
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším.
V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál. Z ponuky Jozefa Preisingera si prídu na svoje milovníci zdravej výživy, maškrtníci aj tí, čo sa potrebujú hlavne dosýta najesť.
Recept: Zdravé raňajky
200 g ovocia (maliny, banán, jahody, ananás, melón)
4 PL müsli a kukuričné lupienky
1 PL bieleho jogurtu
1 KL medu
Ovocie umyjeme, očistíme, nakrájame a uložíme na tanier. Do misiek dáme müsli, lupienky, jogurt a med. Podávame vychladené.
Náš tip:
Müsli - zmes cereálií a orechov - je vynálezom švajčiarskeho priekopníka prírodného lekárstva Maxa Bircher-Brennera. Ten na začiatku 20. storočia začal presadzovať müsli ako zdravú výživu pre svojich pacientov.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jozef Preisinger, sous chef Lancia Café, Erdödy Palace
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu