Recept: Anglické raňajky na víkendové ráno
Chladné jesenné ráno vám rozohrejú výdatné raňajky.
Recept pre jednu osobu
príprava: 15 minút
tepelná úprava: 8 minút
náročnosť: pre začiatočníkov
Potrebujeme:
polovička klobásky na grilovanie
5 plátkov anglickej slaniny
100 g fazule v rajčinovej omáčke
1 vajce
pol blanšírovanej paradajky (obariť a ošúpať)
1 plátok masla
2 toasty
Klobásky a slaninku ugrilujeme alebo opečieme na panvici a na panvici pripravíme aj volské oko. Obarenú a ošúpanú paradajku ugrilujeme a zohrejeme fazuľu. Na tanier dáme fazuľu, na ňu ozdobne uložíme ugrilovanú slaninku a klobásku, navrch položíme volské oko a paradajku.
Náš tip:
Vďaka blanšírovaniu (teda krátkemu spareniu vo vriacej vode s následným okamžitým ochladením pod tečúcou studenou vodou) si potraviny zachovajú farbu, chuť a krehkosť.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jozef Preisinger, sous chef Lancia Café, Erdödy Palace
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu