Presunúť na hlavný obsah

Konfitované kuracie stehná s cibuľovo-zemiakovým pyré

Recepty

Obdobie hydinových hodov je tu. Urobte si ich doma!

4 kuracie stehná

150 g kuracích pŕs
4 žĺtky
1 dl šľahačky
0,5 dl brandy
soľ, korenie
3 dl husacej masti
1 kg zemiakov
1 - 2 cibule
2 dl mlieka
50 g maslo

Stehná vykostíme, naklepeme, osolíme a okoreníme prsia, rozmixujeme, pridáme žĺtky, brandy, šľahačku, soľ a korenie. Touto zmesou natrieme stehná a zrolujeme. Zviažeme a dáme piecť na 90 °C asi na 1,5 – 2 hodiny do husacej masti. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď budú zemiaky mäkké, väčšiu časť vody zlejeme do zemiakov, pridáme teplé mlieko a maslo. Do hotovej kaše pridáme orestovanú cibuľku na husacej masti.
Náš tip: Toto jedlo vynikajúco chutí s Rulandským bielym ročník 2006.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: Varecha.sk