Presunúť na hlavný obsah

Dobrý steak ocení aj dáma

Recepty

Vyskúšajte Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami.

Dnešné recepty potešia milovníkov mäsa. A keďže medzi nich nepatria len muži, v ponuke nechýba lákavý lady steak skombinovaný s ananásom a malinami. Apropo, základným predpokladom pre vynikajúci steak je výber vhodnej suroviny. Mäso musí byť vyzreté a odblanené. Najlepšie mäso je dobre odležané, teda tmavé až dohneda so svetlými žilkami tuku - mramorovaním. Na svoje si prídu nielen milovníci hovädzieho, ale aj bravčového mäsa či jahňaciny. A mäsovú hostinu zakončí sladučký mliečno-čokoládový dezert.

Lady Steak na grilovanom ananáse s malinami
Varí Ján Dics, šéfkuchár reštaurácie Towers v Bratislave. Všetky recepty uvádzame pre 4 osoby.

800 g hovädzej sviečkovej
1 ananás
400 g malín
150 g kryštálového cukru
0,3 cl červeného vína

Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré budeme pripravovať buď na vonkajšom grile, alebo na panvici. Steak si možno prepiecť podľa želania, štandardom je medium, to znamená nedopečený a vnútri ružový. Steak opekáme rovnomerne zo všetkých strán asi 6 minút. Ananás opracujeme a nakrájame na centimetrové kolieska, ktoré opečieme z oboch strán. Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme víno a po krátkej redukcii pridáme maliny.
Náš tip: Ovocie k steaku možno kombinovať podľa sezóny.

Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu