Recept: Filet zo sviečkovej Black Angus
Recept, ktorým si ho určite získate!
4 x 200 g argentínskej alebo írskej sviečkovej
400 g fazuľkových strukov
150 g oravskej slaninky
kukuričný klas
2 dl olivového oleja
50 g vňate petržlenu kučeravého
0,5 cl koňaku
soľ
ružové korenie
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici. Medium steak opekáme rovnomerne zo všetkých strán asi 6 minút. Oravskú slaninu nakrájame na malé kocky, ktoré opečieme spolu s kukuričným klasom na panvici, neskôr pridáme fazuľové struky a nakoniec koňak a zapálime. Z nasekanej vňate a olivového oleja pripravíme zmes, ktorou ozdobíme tanier. Podávame.
Náš tip: Keď steaky narežeme na menšie, 100-gramové porcie, čas prípravy sa o polovicu skráti.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: Varecha.sk