Presunúť na hlavný obsah

Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

Recepty

Vyskúšajte pre zmenu jahňacinu!

jahňacie stehno bez kosti (asi 1 kg)

100 g hovädzieho bujónu
zväzok tymianu
zväzok oregana
2 dl oleja
hlávka červenej kapusty
200 g kryštálového cukru
šťava z jedného pomaranča
10 g drvenej rasce
0,5 l červeného vína

Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri nízkej teplote prvú hodinu pečieme zakryté pri 160 stupňoch Celzia, druhú hodinu teplotu znížime na asi 140 stupňov, občas prelejeme výpekom. Kapustu nakrájame na tenké rezance, vo väčšom hrnci rozpálime cukor (pozor, nesmie zhorieť) a vložíme kapustu, prilejeme víno, šťavu z pomaranča, pridáme rascu a necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s knedľou.

Náš tip: Z výpeku a červeného vína možno redukciou (postupným odparením tekutiny) získať krém, ktorým mäso prelejeme.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text a foto: Varecha.sk