Slovenské pochúťky: ako na kačicu s kapustou
Sú určené pre ozajstných gurmánov. Môžete si vyberať z najonakvejších lahôdok.
Recept: Kačica s kapustou, lokšami a knedľou
pre 4 osoby
4 kačacie stehná
1 l roztopenej masti
pol PL soli
1 PL rasce
Kačacie stehná mierne osolíme a posypeme rascou. Takmer celé stehná ponoríme do roztopenej masti. Pečieme pri teplote 80 °C asi 6 hodín. Keď je mäso úplne mäkké, masť zlejeme a necháme mierne zapiecť, aby bola koža chrumkavá.
Náš tip:
Podávame podľa rodinných zvykov s lokšami či obľúbenými knedľami.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: František Ujlaky z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu