Recept: Bryndzové pirohy s kapustou a slaninkou
Dnes vám ponúkame slovenskú bezmäsitú pochúťku.
Príprava: 1 hodina
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 kg zemiakov
0,5 kg polohrubej múky
0,5 kg talianskej semolinovej múky (alebo polohrubej múky)
2 vajcia
0,5 kg bryndze
Najlepšie cesto na pirohy: Použijeme ružové zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a nechali odstáť. Zemiaky potom pretlačíme alebo pomelieme a pomiešame s múkou a semolinou. Pridáme vajce a soľ a vypracujeme cesto, z ktorého vykrajujeme štvorce na pirohy, plníme ich letnou bryndzou, prepolíme a stlačíme.
Náš tip:
Podávame podľa chuti s udusenou kapustou a slaninkou.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: František Ujlaky z Elesko restaurant and wine bar, Vinársky komplex Modra
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: Varecha.sk