Recept: Tradičný biskupský chlebíček
Ani táto vianočná dobrota by nemala chýbať na sviatočnom stole.
Potrebujeme:
250 g margarínu
250 g práškového cukru
6 vajíčok
300 g polohrubej múky
1 vrecúško kypriaceho prášku
kakao alebo nasekanú čokoládu
pomaranč
citrón
vlašské orechy
zmes sušeného ovocia
Postup:
Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do penista. Druhú polovicu cukru vymiešame s margarínom. Obe masy spojíme a premiešame. Pridáme múku, kypriaci prášok, kakao alebo nasekanú čokoládu, nastrúhanú kôru z jedného pomaranča a jedného citróna, nasekané orechy a nadrobno nasekanú zmes sušeného ovocia. Všetko dôkladne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec zamiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 45 minút.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Sandra TámerováFoto: Ľuboš Pilc pre Pravdu