Presunúť na hlavný obsah

Trikrát zemiakový šalát. Inšpirujte sa!

Recepty

Vianoce by neboli Vianocami, keby na štedrovečernom stole chýbal dobrý zemiakový šalát.

A naozaj dobrý zemiakový šalát sa určite neobíde bez kvalitnej majonézy! Urobme na Vianoce pre tých, ktorých máme radi, len to najlepšie a očarme ich zemiakovou lahôdkou!

Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím

Suroviny (na 4 porcie):
200 g červenej repy
1 kávová lyžička lesného medu
20 ml balzamikového octu
60 g zemiakov
60 g pomarančov
60 g grapefruitov
50 g gorgonzoly
10 g zmesi orechov
1 lyžica majolenky Hellmann´s
10 ml mlieka
2 g rukoly
1 g žeruchy
soľ
čerstvá mäta
Príprava:
Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým octom. Zemiaky uvaríme a nakrájame na tenké rezančeky. Pomaranč a grep nakrájame na plátky, gorgonzolu na kocky. Orechy opražíme nasucho na panvici. Majolenku Hellmann´s zmiešame s mliekom. Repu, zemiaky, ovocie, gorgonzolu a orechy zľahka premiešame, pridáme rukolu a žeruchu a zalejeme majonézovým dressingom. Dochutíme soľou a ozdobíme mätou.

Zemiakový šalát s kozím syrom

Suroviny (na 4 porcie):
400 g červených zemiakov
4 plátky slaniny
zväzok jarnej cibuľky
3 lyžice bieleho balzamikového octu
1 dcl olivového oleja
soľ, čierne korenie
2 lyžice majolenky Hellmann´s Light
80 g kozieho syra
Príprava:
Zemiaky umyjeme, uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme. Cibuľku nakrájame na tenké kolieska. V mise vymiešame ocot, olivový olej, soľ a korenie a zmiešame so zemiakmi, slaninou, cibuľkou, majolenkou Hellmann´s Light a kozím syrom.

Sviatočný zemiakový šalát

Suroviny (na 4 porcie):
500g zemiakov
80 g mrkvy
50 g zeleru
50 g petržlenu
1 menšie jablko
1 malá šalotka
100 g parmskej šunky
2 lyžice majolenky Hellmann´s Light
1 lyžica Hellmann´s Dijonnaise
3 kyslé uhorky
citrónová šťava
soľ, čierne korenie, hnedý cukor
5 prepeličích vajíčok
Príprava:
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler a petržlen uvaríme a nakrájame na kúsky. Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky. Šalotku nakrájame na jemno, šunku na rezančeky. Majolenku Hellmann´s Light zmiešame s Hellmann´s Dijonnaise a nadrobno nakrájanými uhorkami, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a cukrom a zľahka vmiešame do šalátu. Ozdobíme štvrtkami varených prepeličích vajíčok.

A naozaj dobrý zemiakový šalát sa určite neobíde bez kvalitnej majonézy! Urobme na Vianoce pre tých, ktorých máme radi, len to najlepšie a očarme ich zemiakovou lahôdkou!

Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím

Suroviny (na 4 porcie):
200 g červenej repy
1 kávová lyžička lesného medu
20 ml balzamikového octu
60 g zemiakov
60 g pomarančov
60 g grapefruitov
50 g gorgonzoly
10 g zmesi orechov
1 lyžica majolenky Hellmann´s
10 ml mlieka
2 g rukoly
1 g žeruchy
soľ
čerstvá mäta
Príprava:
Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým octom. Zemiaky uvaríme a nakrájame na tenké rezančeky. Pomaranč a grep nakrájame na plátky, gorgonzolu na kocky. Orechy opražíme nasucho na panvici. Majolenku Hellmann´s zmiešame s mliekom. Repu, zemiaky, ovocie, gorgonzolu a orechy zľahka premiešame, pridáme rukolu a žeruchu a zalejeme majonézovým dressingom. Dochutíme soľou a ozdobíme mätou.

Zemiakový šalát s kozím syrom

Suroviny (na 4 porcie):
400 g červených zemiakov
4 plátky slaniny
zväzok jarnej cibuľky
3 lyžice bieleho balzamikového octu
1 dcl olivového oleja
soľ, čierne korenie
2 lyžice majolenky Hellmann´s Light
80 g kozieho syra
Príprava:
Zemiaky umyjeme, uvaríme do mäkka a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame nadrobno a opražíme. Cibuľku nakrájame na tenké kolieska. V mise vymiešame ocot, olivový olej, soľ a korenie a zmiešame so zemiakmi, slaninou, cibuľkou, majolenkou Hellmann´s Light a kozím syrom.

Sviatočný zemiakový šalát

Suroviny (na 4 porcie):
500g zemiakov
80 g mrkvy
50 g zeleru
50 g petržlenu
1 menšie jablko
1 malá šalotka
100 g parmskej šunky
2 lyžice majolenky Hellmann´s Light
1 lyžica Hellmann´s Dijonnaise
3 kyslé uhorky
citrónová šťava
soľ, čierne korenie, hnedý cukor
5 prepeličích vajíčok
Príprava:
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler a petržlen uvaríme a nakrájame na kúsky. Jablko olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na menšie kocky. Šalotku nakrájame na jemno, šunku na rezančeky. Majolenku Hellmann´s Light zmiešame s Hellmann´s Dijonnaise a nadrobno nakrájanými uhorkami, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a cukrom a zľahka vmiešame do šalátu. Ozdobíme štvrtkami varených prepeličích vajíčok.

Text: -bs- pre oŽene.sk
Foto: HELLMANN´S

Text: -bs- pre oŽene.sk
Foto: HELLMANN´S