Recept: Vianoce oslávte zdravo - treskou s brokolicou
Kto povedal, že na Vianoce sa musí jesť kapor so zemiakovým šalátom?
Zdravšou, a pritom nemenej chutnou verziou hlavného štedrovečerného chodu je restovaná treska so šošovicou a brokolicou.
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
1 kg filiet z tresky s kožou
3 PL olivového oleja
soľ a čierne korenie
citrón
Príloha:
250 g šošovice
2 paradajky
1 vetvička šalvie
3 strúčiky cesnaku
1 dl olivového oleja
2 PL vínneho octu
soľ a čierne korenie
1 brokolica
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme vodou. Na miernom ohni varíme, až kým šošovica nezmäkne (asi 20 minút, závisí od druhu šošovice). Šošovicu precedíme, šalviu, cesnak a čili odstránime. Potom do šošovice pridáme olivový olej, vínny ocot a ochutíme ju soľou a čiernym korením. Brokolicu varíme v osolenej vode do mäkka.
Rybu ochutíme soľou a čiernym korením. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme rybu kožou dole a restujeme asi 10 minút, v polovici času obrátime. Pred dokončením pokvapkáme citrónovou šťavou.
Recept je pre 4 osoby.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo zhotovil Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave
Foto: Ivan Majerský