Recept: Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Recept na výnimočné príležitosti vám môže spríjemniť všedný deň.
Pre 4 osoby potrebujeme:
16 tigrích kreviet
150 g hladkej múky
1 limetka
150 ml minerálnej vody
1 kypriaci prášok
soľ
olej na smaženie
Salsa pikante:
pol cibule
1 červená paprika
1 PL mletého cesnaku
2 kusy peperoncina
30 g zázvoru
6 lúpaných rajčín
olivový olej Extra
soľ a čerstvé čierne korenie
Tempura (obaľovacia zmes):
Do minerálky pridáme drvený ľad, múku, kypriaci prášok a dôkladne rozmixujeme. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Tempura musí mať hustú konzistenciu. Krevety olúpeme, osolíme a obalíme najskôr v múke a následne v tempure, hneď smažíme v rozpálenom oleji. Smažené krevety necháme odkvapkať na papieri.
Omáčka:
Na oleji urestujeme cibuľu, cesnak a peperoncino. Pridáme nakrájanú papriku, zázvor a lúpané rajčiny. Pomaly varíme asi 40 minút, hotovú omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
Náš tip:
V tempure môžeme obaľovať aj rôzne druhy zeleniny alebo húb.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu