Recept: Fašiangová bravčová huspenina
Nadchádzajúcim fašiangom prispôsobte aj jedálny lístok a vyskúšajte recept šéfkuchára Chopin Airporthotel v Bratislave.
Recept týždňa: Fašiangová bravčová huspenina
10 porcií
6-7 hodín varenia
2 druhy bravčového mäsa
1. stupeň obtiažnosti (pre začiatočníkov)
Potrebujeme:
4 bravčové nožičky
1/2 kg bravčových koží
1 kg mäsa (údené alebo neúdené podľa chuti, hodí sa bravčové koleno)
cesnak
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
voda
Postup:
Mäso, nožičky a kože vložíme do hrnca a varíme na miernom ohni približne 6 až 7 hodín. (Do vývaru môžete pridať ošúpanú cibuľu, niekoľko strúčikov cesnaku a celé čierne korenie.) Voda nesmie silno vrieť, len mierne klokotať. (Počas varenia odoberáme z vrchu mastné oká.)
Do misy dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, mletú červenú papriku. Pridáme asi 0,5 dl vývaru, rozmiešame a postupne si do každej nádoby rozdelíme pripravenú znes, vložíme uvarene mäso a zalievame vývarom.
Dáme na chladné miesto a necháme stuhnúť. Podávame s octom, cibuľou a chlebom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Alexander Hlísta, šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu