Presunúť na hlavný obsah

Recept: Tatarák z lososa

Recepty

Vyskúšajte tatarák z netradičného mäsa.

Príprava: 20 minút

Náročnosť: pre začiatočníkov

Pre 10 osôb potrebujeme:
300 g filiet z lososa
100 g šalotky
50 g extra panenského olivového oleja
20 g dijonskej horčice
kôpor
soľ
biele korenie
limet

Postup:
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu. Osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pár kvapiek z limetu.

Náš tip:
Veľmi dobrou kombináciou je, ak sú dve tretiny mäsa surové a jedna tretina je zaúdená.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza