Recept: Tatarák z lososa
Vyskúšajte tatarák z netradičného mäsa.
Príprava: 20 minút
Pre 10 osôb potrebujeme:
300 g filiet z lososa
100 g šalotky
50 g extra panenského olivového oleja
20 g dijonskej horčice
kôpor
soľ
biele korenie
limet
Postup:
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový olej a dijonskú horčicu. Osolíme, okoreníme a dochutíme najemno nasekaným kôprom. Nakoniec pridáme pár kvapiek z limetu.
Náš tip:
Veľmi dobrou kombináciou je, ak sú dve tretiny mäsa surové a jedna tretina je zaúdená.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza