Recept: Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Nakúpte si ingrediencie na tento víkendový recept.
Pre 10 osôb potrebujeme:
1200 g kuracích rezňov - steakov
250 g baklažánu
400 g mozzarelly
100 ml olivového oleja
čierne mleté korenie podľa potreby
soľ podľa chuti
Postup:
Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme a necháme tzv. vypotiť. Poutierame ich kuchynskou utierkou a dáme z oboch strán krátko opiecť. Tak isto opečieme z oboch strán aj kuracie mäso. Na mäso položíme dva plátky opečeného baklažánu, osolíme a zakryjeme hrubším plátkom čerstvej mozzarelly a dáme zapiecť pod gril alebo do rozpálenej rúry. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
Náš tip:
Baklažán môžeme potrieť aj strúčikom prelisovaného cesnaku. Takisto môžeme na kuracie mäso položiť aj inú grilovanú zeleninu alebo drvené paradajky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza