Recept: Zapekané lasagne so zemiakmi a baklažánom
Lákajú vás lasagne, no neviete ako na to? Vyskúšajte ich podľa nášho receptu.
Pre 4 osoby potrebujeme:
500 g zemiakov
500 g baklažánu
130 g údenej mozzarelly
4 lyžice extra panenského olivového oleja
500 g bešamelu
2 vaječné žĺtky
90 g nastrúhaného parmezánu
2 lyžice masla
muškátový orech strúhaný, soľ
Postup:
Uvaríme cestoviny - lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán nakrájame na plátky a orestujeme ho na olivovom oleji. Pripravíme si bešamel, ktorý zmiešame so žĺtkom, nastrúhaným parmezánom a nastrúhaným muškátovým orechom a nakoniec pridáme maslo. Do formy na pečenie postupne vrstvíme uvarené cestoviny, potrieme ich olejom, na ne poukladáme vrstvu varených zemiakov, polejeme ich bešamelom, dáme vrstvu baklažánu, ktorý posypeme nastrúhanou údenou mozzarellou, na vrch dáme bešamel. Znova postup zopakujeme podľa množstva surovín. Nakoniec lasagne posypeme strúhaný syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 20 min. Podávame teplé s postrúhaným parmezánom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu