Recept: Kuracia roláda
Kuracie mäso milujú malí aj veľkí. Prekvapte ich kuracou roládou so syrom a šunkou.
1 lístkové cesto
500 g kuracích pŕs
200 g syra eidam
múku na pomúčenie dosky
1 vajce na potretie
Plnka:
5 rožkov
mlieko na namáčanie rožkov
1 stredne veľkú cibuľu
1 vajce
200 g šunky alebo salámy
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1 KL vegety, mleté čierne korenie, soľ
Plnka: Rožky namočíme do mlieka, potom dobre vytlačíme a dáme do misy. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajce, petržlenovú vňať a polovicu nakrájanej šunky. Ochutíme korením, soľou a dobre premiešame. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme ho na dve časti a potrieme bielkom, aby lepšie držala plnka. Plnku natrieme na cesto. Umyté kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a okoreníme.
Poukladáme ich na plnku, potom rovnomerne posypeme postrúhaným syrom a druhou polovicou šunky. Stočíme do rolády, ktorú potrieme žĺtkom a pečieme 1 hodinu pri 180 °C.
Podávame naširoko narezané s čerstvou zeleninou.
Text: Bohuš Lenický pre Pravdu
Foto: Pravda