Presunúť na hlavný obsah

Jedzte ako na barcelonskom korze

Recepty

La Rambla je meno slávneho barcelonského korza, ktoré zásobuje živelnou energiou a dobrou náladou celý zvyšok španielskej metropoly.

Skvelú náladu človek získa aj po ochutnaní nasledujúcich delikates izraelského kuchára Ami El Ganiho, ktorý v Bratislave varí v rovnomennej reštaurácii a tapas bare. Ponúka tu nielen vynikajúce šaláty od výmyslu sveta a pochúťky ako slávny cícerový hummus - dokonca aj vo variácii so sušenými paradajkami, ale aj šťavnaté kúsky grilovaného mäsa či zeleniny napichané na špíze.

Recept: Grilované kuracie prsia obaľované v slanine

Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
250 g slaniny
4 PL olivového oleja
soľ
korenie

Postup:
Kuracie prsia pokrájame na kocky veľkosti 50 g. Každú kocku obalíme plátkom slaninky a napichneme na špíz. Pripravujeme na grile asi 5 minút z každej strany, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

Náš tip:
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ktoré očarí aj nečakanú návštevu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková Pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ami El Gani, šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu