Recept: Merengue de Amor
Použite mascarpone aj v iných receptoch, nielen v tiramisu.
Na cesto pre 4 osoby potrebujeme:
4 žĺtky
4 bielky
50 g kakaa
150 g kryštálového cukru
2 PL hladkej múky
Na plnku potrebujeme:
300 g krému mascarpone
100 ml sladkej smotany
100 g kryštálového cukru
200 g jahôd nakrájaných na plátky
1 PL vanilkového cukru
Postup:
Žĺtky zmiešame s cukrom a pridáme kakao. V druhej nádobe z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu opatrne primiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku. Ingrediencie miešame varechou. Pripravíme si dva plechy a položíme na ne papier na pečenie. Na každý plech dáme cesto hrubé 1 cm. Pečieme 15 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Necháme vychladnúť.
Mascarpone, smotanu, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame na hustý krém. Prvé cesto natrieme krémom, prikryjeme druhým cestom, vykrojíme koláčiky, vrchné cesto ozdobíme kakaom a navrch položíme nakrájané jahody.
Náš tip:
Merengue po španielsky okrem iného znamená snehovú pusinku. Ľudová múdrosť už dávno tvrdí, že láska ide cez žalúdok a ako krajšie ju dať najavo než pusinkou z lásky? Vyskúšajte.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková Pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ami El Gani, šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu