Recept: Banánovo-gaštanová torta
Ponúknite šibačov gaštanovou lahôdkou.
Potrebujeme:
6 PL polohrubej múky
6 PL kryštálového cukru
0,5 l šľahačky 33 %
100 g kryštálového cukru
2 ks želatíny
2 banány
250 g gaštanového pyré
Postup:
Z vajec, múky, cukru vyšľaháme piškótové cesto, ktoré upečieme v tortovej forme pri teplote 180 oC asi 20 až 25 minút. Upečené necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom. Želatínu dáme napučať do vody a potom rozpustíme. Do šľahačky pridáme banány, ktoré rozpučíme vidličkou, nakoniec zamiešame rozpustenú želatínu. Dáme túto zmes do formy a rovnomerne zahladíme a dáme do chladničky na 6 hodín alebo noc. Vyberieme z chladničky a na vrch nastrúhame gaštanové pyré. Boky môžeme obsypať mandľami.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu