Kaviár inak ako ho poznáme
Ochutnajte kaviár inak, ako len so šampanským.
Recept:Gunkan suši
Príprava: 10 minút
Varenie ryže: 15-20 minút
Náročnosť: pre pokročilých
Na 12 kúskov suši potrebujeme:
12 KL kaviáru
250 g hotovej ryže suši
1 a pol listu riasy nori
4 PL ryžového octu
chren wasabi
sójová omáčka Kikkoman
nakladaný zázvor
Postup:
Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy. V miske si zmiešame ryžový ocot s 200 ml vody. Zo suši ryže rukami navlhčenými v octovej vode (aby sa na ne nelepila ryža) vytvarujeme 12 rovnako veľkých podlhovastých knedličiek. Každú ryžovú knedličku zabalíme do prúžka riasy nori tak, aby z vrchnej časti prečnieval nad ryžou. Konce listov prilepíme roztlačeným zrnkom ryže alebo wasabi pastou. Gunkan – nigiri naplníme kaviárom a prípadne ozdobíme.
Náš tip:
Podávame so sójovou omáčkou a zázvorom.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: archív Vojtecha Artza