Presunúť na hlavný obsah

Mňam to je dobrota! Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou

Recepty

Králičie mäso obsahuje menej tuku ako kuracie, morčacie, hovädzie a bravčové a obsahuje viac bielkovín.

Svojím priaznivým zložením a jemnou chuťou je vhodným mäsom pre špeciálne nízkosodíkové diéty, jedálny lístok starších ľudí a vôbec pre všetkých, ktorí sa starajú o svoje zdravie. Vyskúšajte králičie menu z kuchyne Jakuba Reimitza.

Recept uvádzame pre 4 osoby

Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou

Suroviny:
- 600 g králičieho chrbta
- 6 lístkov bazalky
- 4 plátky anglickej slaniny
- 400 g masla
- 400 g mladej zeleniny (hrášok, mrkvička, kukuričky, cibuľka, špargľa)
- 80 g polenty
- 80 ml mlieka
- 320 ml vody
- olivový olej
- soľ + čierne korenie
- listový špenát

Postup:
Králičí chrbát očistíme, časť necháme s kostičkami, časť vykostíme a z časti urobíme roládu, ktorú naplníme slaninou a bazalkou. Všetko krátko opečieme a necháme pomaly variť v masle s čerstvými bylinkami. Polentu uvaríme vo vode s mliekom a trochou olivového oleja. Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká.

Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu, položíme na ňu blanšírovaný špenát a zabalíme z nej roládu. Roládu pomaly varíme asi 40 minút. Roládu necháme vychladnúť a nakrájame z nej jednotlivé porcie, ktoré rozpečieme v rúre. Zeleninu blanšírujeme a opečieme na masle.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto:  Robert Hüttner pre Magazín Pravdy