Jar zavítala do kuchyne - skúste rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Špargľa obsahuje draslík a aromatickú kyselinu asparágovú. Pomáha odvodňovať a znižuje krvný tlak.
Pozitívne vplýva aj na trávenie a vďaka jej pravidelnému užívaniu môžete znížiť aj riziko rakoviny pečene. My vám ponúkame chutný recept, v ktorom sa aromatická špargľa mieša s chrumkavosťou a sviežosťou jarnej zeleninky a zdravým mäskom zo pstruha. Jedlo uvaril Szabolcs Szulcsányi, šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove.
Rolky zo pstruha s jarnou zeleninou
Suroviny:
- 4 pstruhy
- 4 ks zelenej kalifornskej papriky
- 4 ks červenej kalifornskej papriky
- 4 špargle
- 8 ks slaniny
- 4 malé cibule
- čierne korenie
- maslo
- korenie na prípravu rýb
- 4 citróny
- 8 ks šampiňónov
Postup:
Pstruhy vykostíme. Filety zo pstruhov umyjeme a usušíme. Potom filety pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme. Nakladáme slaninu, uvarené a nakrájané špargle, na plátky nakrájanú papriku, cibuľu, šampiňóny. Potom filety zo pstruhov rolujeme a špáradlom spájame. V panvici roztopíme maslo a pstruhové rolky z obidvoch strán asi 1-2 minúty opečieme. Potom rolky umiestnime do ohňovzdornej misky a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 °C asi na 10 minút. Ozdobíme citrónovými kolieskami.
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu