Najlepšie na grilovanie je kuracie mäso
Začína sa grilovacia sezóna, hurá do prírody!
Teplé slnečné lúče už nakúkajú do našich okien a lákajú nás do prírody alebo záhrady. Avšak nielen leto klope na dvere, prichádza aj čas grilovania. Pozvite niekoľko priateľov na spoločné posedenie pri dobrom jedle, do prípravy ktorého sa môže zapojiť ktokoľvek z vás! Nechajte sa zlákať pohodou a jedinečným čarom, aké v sebe grilovanie skrýva. Lámete si hlavu nad tým, aké mäso pre svojich priateľov pripraviť? A ako ho dochutiť? Akú prílohu zvoliť?
Grilované kuracie mäso
Vedeli ste, že najlepšie mäso na grilovanie je kuracie? Nie všetci máme v grilovaní kuracieho mäsa prax. Pokiaľ si chcete vychutnať pravú kuraciu grilovanú špecialitu, nechajte sa poučiť radami šéfkuchárov. Kuracie mäsko nemusí zostať po grilovaní vysušené alebo naopak, nedopečené. Stačí, ak ho 30 sekúnd prudko opražíte na grile a potom 2 minúty dopečiete na miernom ohni. Typickú chuť grilovaného mäsa získate tým, že pri grilovaní použijete drevené uhlie.
Čo k pečenému mäsku?
Ako prílohu môžete zvoliť zeleninu. Grilovať možno skoro všetky druhy zeleniny ako paradajku, papriku, baklažán alebo cukinu. Vhodná je aj brokolica a karfiol, avšak tie treba dopredu uvariť a až potom grilovať.
Text: -nb- pre oŽene
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu