Zelenina rýchlo zasýti
Tieto jedlá potešia nielen vegetariánov, ale aj všetkých priaznivcov zdravého stravovania.
Zelenina jedlo farebne spestrí, zasýti a pritom obsahuje málo energie. V jarnom menu sa preto oplatí vynechať mäso a nahradiť ho zeleninou. Cícer známy aj ako rímsky hrach je nenahraditeľnou zložkou vegetariánskej stravy, odporúča sa zvlášť pre deti a tehotné ženy. Polievku z pečenej mrkvy ozvláštni zázvor a cherry paradajky sa hodia do takmer každého zeleninového výtvoru.
Recept: Šalát s cícerom
Pre 4 osoby potrebujeme:
250 g uvareného cícera
300 g cherry paradajok
200 g čerstvých uhoriek
80 g zelerových stoniek
200 g cukrovej kukurice
4 mladé cibuľky
1 viazanička nakrájaného kôpru
Dresing na šalát:
1 ČL horčice
80 ml olivového oleja
3 – 4 PL citrónovej šťavy
2 zarovnané lyžičky Podravky ochucovadla na posýpanie
Postup:
Uvarený cícer alebo cícer z plechovky dobre scedíme a dáme do hlbšej misy. Pridáme nakrájané cherry paradajky, nakrájané čerstvé uhorky, stonky zeleru, mladú cibuľku a cukrovú kukuricu. Pridáme kôpor a petržlenovú vňať, posypeme 1 zarovnanou lyžicou Podravky na posýpanie a všetko dobre premiešame. Potraviny v mise necháme vychladnúť a za ten čas pripravíme dresing. Olivový olej zmiešame s horčicou, 1 lyžicou Podravky na posýpanie a citrónovou šťavou. Vychladnutý šalát podávame s pripraveným dressingom.
Náš tip:
Aby si šalát zachoval čerstvosť, dresing podávame v osobitnej nádobe a polejeme ním šalát až pred konzumáciou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Podravka