Recept: Kapustový šalát s tatárskou
Nebojte sa dochutiť si zeleninový šalát tatárskou omáčkou.
Príprava: 25 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
1 menšia biela kapusta
4 väčšie mrkvičky
1 mrazená kukurica
4 PL olivového oleja
vegeta na dochutenie
Dresing:
1 nízkotučný jogurt
2 – 3 strúčiky cesnaku
6 – 8 PL tatárskej omáčky Hellmann's
šťava z polovice citróna
Postup:
Kapustu nadrobno postrúhame na strúhadle, mrkvičky na tenké prúžky a pridáme kukuricu. Zmes dochutíme vegetou, pridáme šťavu z citróna a olivový olej. Do tatárskej omáčky Hellmann's pridáme pretlačený cesnak, nízkotučný jogurt a spolu premiešame. Šalát sa hodí ako príloha k zemiakom pečeným v rúre.
Náš tip:
Čerstvá kapusta je najlacnejším zdrojom vitamínu C, v 100 g ho obsahuje 40 mg.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Hellmann's