Presunúť na hlavný obsah

Kurací šalát - chutné menu, ktoré zvládnu aj začiatočníci

Recepty

Kto chce vykúzliť skvelý obed či večeru, nemusí nevyhnutne siahnuť po exotických ingredienciách.

Mladý šéfkuchár Marek Petráň sa inšpiroval jedlami slovenských babičiek, ktorým pridal moderný šmrnc. S jeho receptami bude varenie hračkou aj pre tých, ktorí sa v kuchyni veľa nezvŕtajú.


Kurací šalát
1 šalát lollo rosso
1 šalát lollo biondo
100 g poľného šalátu
100 g ľadového šalátu
100 g šalátu frisée
150 g uhorky
150 g papriky
150 g cherry paradajok
500 g vykosteného kuracieho stehna
Dresing:
2 dl bieleho jogurtu
2 PL kečupu
1 PL brandy
soľ
korenie
Recept uvádzame pre 4 osoby

Kuracie stehno si nakrájame na menšie kúsky, napicháme na špajle, osolíme, okoreníme, na panvičke opečieme z každej strany. Na dresing zmiešame jogurt, kečup, brandy, soľ a korenie. Šaláty natrháme na menšie kúsky, zeleninu pokrájame a zmiešame s dressingom.
Náš tip: Kuracie mäso pred opekaním poprášime solamylom, mäso sa krajšie opečie a zostane šťavnatejšie.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravdu
Jedlo pripravil: Marek Petráň, chef de cuisine z reštaurácie Elesko v Modre
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu