Nečakaní hostia? Ponúknite im marinovaný hermelín
Rýchle, chutné a vďačné jedlo, ak vás prepadla nečakaná návšteva.
4 ks syru hermelín (80 g)
3 PL korenenej pasty sambal (môžeme nahradiť čili pastou)
200 g bielej cibule
100 g feferónok
200 g orechov
0,5 l oleja
baranie rohy
Hermelín si stredom narežeme, potrieme sambalom a naložíme do oleja spolu s orechmi, nakrájanou cibuľou, feferónkami. Takto pripravený hermelín necháme marinovať aspoň 24 hodín. Čím dlhšie, tým lepšie. Podávame s baraními rohmi a s čerstvým chlebom.
Náš tip: Hermelín môžeme nechať marinovať v izbovej teplote, skrátime tak dobu marinovania.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Pravdu
Jedlo pripravil: Marek Petráň, chef de cuisine z reštaurácie Elesko v Modre
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu