Recept: Mušle po námornícky
Aj mušle môžu pripraviť začiatočníci.
Príprava: 15 minút
Náročnosť: pre začiatočníkov
Pre 4 osoby potrebujeme:
1,2 kg mušlí slávok
150 g stonkového zeleru
4 strúčiky cesnaku
1 menšia cibuľa
3 olúpané rajčiny
2 mladé cibuľky
50 g petržlenu
4 dl bieleho vína
olivový olej
3 bobkové listy
40 g masla
soľ + čerstvé čierne korenie
Postup:
Na oleji orestujeme cesnak, mladú cibuľku, stonkový zeler a očistené mušle. Zalejeme vínom, pridáme nakrájané rajčiny a pod pokrievkou varíme asi 10 minút. Nakoniec pridáme nasekaný petržlen, ochutíme soľou a čiernym korením a primiešame maslo.
Náš tip:
Mušle sa predávajú aj konzervované alebo usušené. Sušené stačí namočiť pred prípravou na štyri hodiny do studenej vody.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu