Presunúť na hlavný obsah

Recept týždňa: Dubákovo-kuracie ragú v špagetovom hniezde

Recepty

Sezóna dubákov ešte nenastala, ale určite máte doma v zásobe nejaké sušené, vlastnoručne nazbierané.

Na 4 porcie potrebujeme:

200 g sladkej smotany
20 g octu
120 g cibule
0,5 g čierneho mletého korenia
50 g cesnaku
800 g hríbov (dubových, smrekových)
60 g oleja
600 g kuracích pŕs
10 g vegety
400 g špagiet

Postup:
Kuracie prsia nakrájame na  menšie kocky, opečieme na oleji s cibuľkou, ochutíme. K orestovanému mäsu pridáme nakrájané dubáky a spolu podusíme. Nakoniec zjemníme smotanou a dochutíme octom a cukrom.  Podávame  na špagetách, ktoré sme uvarili vo vriacej a osolenej  vode podľa návodu.

Náš tip:
Huby je vždy dobré predtým, ako ich začneme dusiť, obvariť niekoľko minút vo vriacej vode. Vo vode, ktorú z nich zlejeme, sa zachytia nečistoty. Sušené huby namáčame pred varením do vody.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Recept: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravila: Mária Kaľamárová, šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu