Recept: Morský čert so širokými rezancami na kuriatkovom ragú
Dary mora chutia so špenátom - radí Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave.
600 g filiet z morského čerta
soľ
korenie
200 g širokých rezancov (tagliatelle)
80 g kuriatok
1 dl smotany na šľahanie
1 pór
0,5 dl prírodnej šťavy
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
petržlenová vňať
citrón alebo limet na ozdobenie
Filet z morského čerta osolíme a okoreníme. Cesnak s olivovým olejom a vňaťou rozmixujeme a zľahka potrieme rybu, pokvapkáme citrónom a osmažíme na oleji z oboch strán. Pór nasekáme na jemno, orestujeme, pridáme predvarené kuriatka, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a prírodnou šťavou. Krátko podusíme a pridáme uvarené rezance, premiešame a podávame s morským čertom.
Náš tip: Ozdobíme mesiačikom citróna alebo limetu.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu