Presunúť na hlavný obsah

Recept: Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote

Recepty

Mušle sú lahodný pokrm, ktorý musíte vyskúšať.

400 g mušlí sv. Jakuba (hrebenatiek)

soľ
20 g cesnaku
50 g masla
viazanička petržlenovej vňate
anízový likér Pernod podľa chuti
1 dl smotany na šľahanie
300 g čerstvého špenátu
20 g parmezánu
1 citrón alebo limet

Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme cesnak, soľ, pokvapkáme likérom Pernod. Zľahka podusíme a nakoniec posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

Rizoto: Časť masla rozpustíme, pridáme cesnak, zľahka zarestujeme, pridáme šľahačku, špenát a udusenú ryžu. Necháme povariť, ochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame postrúhaný parmezán. Dozdobíme kaviárom a limetom.

Náš tip: Anízová chuť likéru Pernod dodá mušliam lahodnú príchuť.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu