Naservírujte si na tanier jar
Na jar dobre padnú ľahké zeleninové jedlá.
Na stole nielen lákavo vyzerajú, ale aj vynikajúco chutia a dodajú telu po zime potrebné vitamíny. Zdravé menu doplní rovnako ľahký dezert - milovníkom koláčov ponúka šéfkuchár Vojto Artz recept na jeden jablkový, pre fanúšikov rafinovaných pochúťok je tu krémový cheesecake s jogurtom.
Jarný šalát s jogurtom
Pre 10 osôb potrebujeme:
250 g tvrdého syra čedar
125 g bieleho jogurtu
8 uvarených vajec
100 g majonézy
80 g dijonskej horčice
80 g medu
125 g zelenej papriky
200 g uvarenej červenej fazule
100 g jarnej cibuľky
čerstvý majorán
150 g reďkoviek
30 g cesnaku
500 g tmavého chleba
soľ
mleté korenie
40 g klíčkov
Postup:
Jogurt zmiešame s majoránom, horčicou, medom a pokrájanou jarnou cibuľkou. Syr nakrájame na rezančeky a vajcia na väčšie kocky. Do jogurtu primiešame syr, fazuľu, papriku na rezančeky a vajcia. Dochutíme soľou, korením, pridáme klíčky a reďkovky a necháme v chladničke odležať. Na panvici na rozpálenom oleji dochrumkava opražíme krajce tmavého chleba. Potrieme cesnakom, posolíme a navŕšime šalátikom.
Náš tip:
Môžeme pridať nakrájanú slaninu alebo rozbíf.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza