Presunúť na hlavný obsah

Recept: Krémový cheesecake s jogurtom

Recepty

Je chutný, voňavý a plný vitamínov. Treba ho len vyskúšať.

Príprava: 25 minút

Náročnosť: pre začiatočníkov

Pre 10 osôb potrebujeme:
250 g celozrnných piškót
125 g medu
125 g mletých vlašských orechov

Náplň:
5 g nastrúhanej citrónovej kôry
100 g medu
400 g mäkkého syra (tvarohu jemného, mascarpone, žervé)
100 g bieleho jogurtu
500 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny...)

Postup:
Piškóty podrvíme valčekom v menšom vrecku na drobné kúsky. Zmiešame ich so strúhanými orechmi a medom. Vzniknutou tuhšou hmotou (základ koláčikov) vystelieme dno menšej okrúhlej formičky. Na syrovú hmotu vymiešame krémový syr s citrónovou šťavou, kôrou a medom. Primiešame jogurt. Náplň navrstvíme na základ koláčika a spolu s ovocím necháme v chladničke vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme ovocím.

Náš tip:
Namiesto piškót môžeme použiť aj akékoľvek neplnené sušienky. Ak na prípravu použijeme tvaroh, dôkladne ho musíme pretrieť cez jemné sito alebo rozmixovať na jemno spolu s jogurtom.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza