Bravčové rolky so špenátom a mozzarellou
Mozarellu môžete použiť nielen na pizzu.
Na 4 porcie potrebujeme:
50 g špenátu
50 g mozzarely
cesnak, soľ podľa chuti
Na caponatu:
50 g baklažánu
50 g cukety
30 g novej cibuľky
30 g cherry paradajok
soľ, čierne korenie, provensalské korenie podľa chuti
Postup:
Bravčove karé nakrájame a vyklepeme, špenátové listy popražíme na olivovom oleji, pridáme soľ a cesnak, odstavíme a primiešame nastrúhanú mozzarelu a naplníme plátky mäsa. Potom ich zrolujeme, popražíme zo všetkých strán a dáme do vopred nahriatej rúry 20 minúť piecť. Medzitým pripravíme baklažánovo-cuketovú caponatu. Baklažán a cukety nakrájame na väčšie kocky, popražíme na olivovom oleji, pridáme cherry paradajky a novú cibuľku a tiež to spolu trošku popražíme. Osolíme, okoreníme a pridáme provensalskú zmes korenia. Caponata je druh zeleninového jedla zo Sicílie.
Náš tip:
Na kocky nakrájaný posolený baklažán necháme niekoľko minút "vypotiť". Predídeme tak možnej horkosti tejto chutnej zeleniny. Mozarellu nemusíme strúhať, stačí ju natrhať na kúsky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Miroslav Tima, šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu