Kávové pochúťky osladia život - skúste Cappuccino aroma
Káva sa pije už stovky rokov, ale jej príprava, podávanie a chute sa stále vyvíjajú. Bránou kávy do Európy bolo Taliansko, kde po stáročia zlepšovali jej prípravu.
Taliani tiež vymysleli prvý prístroj na espresso, dnes podľa odborníkov najdokonalejšie pripravený a najobľúbenejší kávový nápoj. Kávový špecialista Roman Soviar predstavuje, čo všetko možno pripraviť z espressa - 30 mililitrov čiernej kávy s krémovou penou.
Cappuccino aroma
- espresso
- sirup podľa chuti
- studený mliečny krém
Cappuccino je pravé espresso pripravené v cappuccino šálke s pridaním napeneného mlieka. Príprava aroma cappuccina je jednoduchá: základom je espresso. Pridáme sirup podľa želania (pomarančový, mandľový, orieškový či iný) a na vrch už len skvelý studený mliečny krém. Mliečna pena sa najlepšie šľahá z mlieka s obsahom tuku 3,5 %.
Náš tip:
Tento nápoj je letným, studeným cappuccinom. Je vhodné povrch cappuccina prizdobiť horkým práškovým kakaom.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Recept pripravil: Roman Soviar, kávový špecialista Lavazza
Foto: Robert Hüttner pre Magazín Pravdy