Krajšia už o mesiac
Skúste mesiac konzumovať tieto kúsky ovocia a zeleniny a vaša pleť bude vyzerať lepšie.
Mrkva
Obsahuje veľa betakaroténu a vitamínu A, čím sa podpisuje pod prirodzene zlatistú farbu pokožky. Ľudské telo dokáže betakarotén naplno zužitkovať len vtedy, ak sa rozpustí v tuku. Preto si nezabudnite do mrkvového šalátu pridať lyžičku olivového oleja.
Rajčiny
Patria k špeciálnym majstrom skrášľovania, pretože obsahujú vzácnu látku lykopén. Ten chráni pokožku pred nežiadúcimi účinkami slnečných lúčov, aj pred voľnými radikálmi v ovzduší. Podobne ako mrkva, aj rajčiny v šaláte by ste mali pokvapkať olejom, aby telo dokázalo lykopén vstrebať.
Broskyne
Pre pleť sú vitamínovou bombou. Obsahujú magnézium, vitamín B3, zinok a selén. Broskyne nikdy netreba zbavovať vrchnej šupky, pretože veľa účinných látok sa nachádza práve v nej. Keď chcete svojej pleti naozaj pomôcť, dajte si tri kúsky tohto chutného ovocia denne.
Hruška
Chutia skvelo a navyše obsahujú množstvo vitamínov skupiny B, ktoré sú pre zdravú pleť nevyhnutné. Navyše sú bohaté aj na minerálne látky, ktoré sa inak do pleti nemajú ako dostať.
Text: -nb- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock