Šťavy pre krásu z rajčín a mrkvy
Minimum kalóriií, maximálny účinok. To sú červené šťavy pre krásu a zdravie.
Rajčinová šťava
Rajčiny sa môžu pochváliť množstvom vitamínu A a C a zároveň minimom kalórií. Obsah betakaroténu je takisto vysoký a pôsobí ako skvelá prevencia pred infekciami. Vďaka lykopénu patria rajčiny medzi prírodné antioxidanty. Skvelým nápojom na chudnutie je rajčinová šťava nielen pre minimum kalórií, ale aj pre nezanedbateľné množstvo kália.
Chuť čistej rajčinovej šťavy vylepšíte trochou šťavy z limety, štipkou tabasca a soli.
Mrkvová šťava
Najbohatším zdrojom karoténu je surová mrkva. Mrkva však obsahuje aj množstvo vitamínu B, C, D, E a K. Z minerálnych látok je bohatá na vápnik, horčík, železo, fosfor, kremík a síru. Mrkvová šťava je účinným prostriedkom prevencie chorôb, pretože zvyšuje odolnosť organizmu. Šťava zbaví telo toxínov, pôsobí ako antioxidant, má skvelé účinky na stav pokožky.
Do čerstvej mrkvovej šťavy môžete vytlačiť aj šťavu z grapefruitu alebo citróna, čím sa zjemní jej sladká chuť a mrkvová šťava sa stane osviežujúcim letným nápojom.
Text: -nb- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock