Cukina so závojom - odhaľte chuťovým bunkám lahodné jedlo
Výrazná chuť hermelínu poteší chuťové bunky aj v kombinácii s jemnou zeleninou.
Cukina so závojom
- 2 stredne veľké cukiny
- 400 g mletého bravčového mäsa
- 200 g uvarenej ryže
- 80 g kečupu
- 1 vajce
- 1 menšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 0,5 dcl oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté čierne korenie, cesnak a premiešame. Cukiny prekrojíme na polovicu, vydlabeme, naplníme pripravenou zmesou a pečieme asi 20 minút. Potom obložíme kúskami hermelínu a zapečieme.
Náš tip: Vhodnou prílohou sú zemiaky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ivan Majerský pre Magazín Pravdy