Medový Hermelín - ozdobte svoje menu lahodnou minútkou
Hermelín sa dá pripraviť rýchlo a jednoducho. A pritom môžete testovať kombináciu nečakných chutí.
Medový Hermelín
- 4 plátky toastového chleba
- 50 g masla
- 50 g medu
- 50 g hrozienok
- 50 g orechov
- 0,5 dl bieleho vína
Postup:
Nasucho opečený toastový chlieb potrieme maslom, položíme naň rozkrojený syr Král Sýrů Hermelín, polejeme medom, posypeme orechmi a pridáme vo víne uvarené hrozienka.
Náš tip: Hermelín možno podávať aj na sladko - vyskúšajte netradičný recept s medom a hrozienkami.
Pikoška o hermelíne: Pri hermelíne má veľký význam štádium životnosti syra. Postupným dozrievaním sa syr stáva krémovitejším a jeho chuť intenzívnejšou. Gurmáni uprednostňujú konzumáciu syra niekoľko dní pred uplynutím lehoty trvanlivosti.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková z knihy Královské recepty pre Magazín Pravdy
Foto: Ivan Majerský pre Magazín Pravdy