Kráľova mozaika z hermelínu - návšteva sa bude oblizovať
Týždeň receptov s hermelínom núka aj pochúťka na stôl so studenými misami.
Kráľova mozaika
- 50 g čiernych a zelených olív
- 50 g masla
- 80 g šunky
- 1 paradajka
- 1 malá cibuľa
- štvrť hlávkového šalátu
- pažítka
Postup:
Syry prekrojíme na polovicu, stred vydlabeme. Vydlabané stredy vymiešame s maslom, pridáme pokrájané olivy, šunku, cibuľu a pažítku. Hmotu vložíme do pripravených syrov a prikryjeme druhou polovicou. Chladíme jednu až dve hodiny v chladničke. Ozdobíme olivami, hlávkovým šalátom, paradajkou a pažítkou.
Náš tip: Podávame prekrojené, aby bolo vidieť mozaiku. Pred samotnou konzumáciou treba syr vybrať približne na 30 minút z chladničky, aby sa naplno rozvinula jeho chuť a aróma.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková z knihy Kráľovské recepty pre Magazín Pravdy
Foto: Ivan Majerský pre Magazín Pravdy