Skrytý hermelín - tajomstvo, ktoré objavíte pri nedeľnom obede
Aj na slávnostne prestretom stole k nedeľnom obedu sa môže vynímať pochúťka z hermelínu. Ponúkame vám záverečný recept tohto týždňa...
Skrytý Hermelín
- 1 ks Král Sýrů Créme
- 4 kuracie prsia
- 1 hlávkový šalát, karfiol a pór
- 0,5 dl mlieka
- hladká múka
- vajcia
- strúhanka
- olej na vysmážanie
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup:
Kuracie prsia narežeme a otvoríme tak, aby sme do nich mohli zabaliť hermelín. Naklepeme, posolíme a pokoreníme. Šalát rozoberieme na listy, hermelín pokrájame na hrubé pláty. Na každý plátok mäsa položíme šalátový list a kus hermelínu, plátky zvinieme a obalíme v trojobale. V panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja a závitky postupne vyprážame zo všetkých strán do zlatohneda. Kým sa mäso vypráža, necháme v hrnci zovrieť posolenú vodu. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme domäkka.
Náš tip: Kuracie prsia podávame s vareným karfiolom, ozdobené hermelínom, plátkom citróna a nakrájaným pórom.
Pikoška o hermelíne: Podľa legendy bol plesňový syr objavený náhodou. Istá sedliačka raz v pivnici zabudla syr. Našla ho po čase obrastený bielou plesňou. Najskôr ho chcela vyhodiť, potom ho však ochutnala a prekvapila ju jeho skvelá chuť.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravila: Katarína Sedláková z knihy Kráľovské recepty pre Magazín Pravdy
Foto: Ivan Majerský pre Magazín Pravdy