Presunúť na hlavný obsah

Pochuťte si na letnej party

Recepty

Nemusíte ponúkať len grilované špeciality, vyskúšajte syry.

Nivové prekvapenie s banánom

Potrebujeme:
400 g syra s modrou plesňou
4 mäkšie banány
soľ
4 lyžice masla
nadrobno posekané vlašské orechy
krekery TUC

Postup:
Maslo vymiešame do peny, pridáme roztlačené banány, nastrúhaný syr a nadrobno posekaná orechy. Všetko spolu zľahka premiešame a dochutíme. Hotovú zmes natrieme na krekery a ozdobíme polovicou vlašského orecha.

Tvarohové iskrenie s kôprom

Potrebujeme:
250 g tvarohu
3 - 4 lyžice kyslej pochúťkovej smotany
1 lyžicu strúhaného
chrenu v náleve
soľ podľa chuti
kôprovú vňať
krekery TUC

Postup:
Všetky suroviny vymiešame, nakoniec pridáme posekaný kôpor, ktorým posypeme aj natreté krekery.

Tip:
Namiesto chrenu môžeme do tejto nátierky pridať strúhanú mrkvu,
pretlačený cesnak a ochutenú majonézu.

TU)tovka z Nivy s pivom

Potrebujeme:
250 g plesňového syra (Niva)
125 g masla
1 strednú cibuľu cca 5 cl svetlého piva
krekery TUC

Postup:
Cibuľu pokrájame na veľmi malé kúsky, potom všetky suroviny zmiešame dohromady, najlepšie v mixéri. Pivo pridáme podľa potreby na dosiahnutie primeranej konzistencie a natrieme na krekery.

Letné chrumkanie

Potrebujeme:
1 biely jogurt
1 syr Lučina
1 väčšiu mrkvu
pór
2 uvarené vajcia
soľ
korenie
krekery TUC

Postup:
Mrkvu a vajíčka nastrúhame najemno. Pór nakrájame najemno a zmiešame s mrkvou, vajíčkami. Nakoniec pridáme jogurt, syr Lučina, okoreníme a osolíme. Hotovou nátierkou potrieme krekery a ozdobíme krúžkami póru.

Dip z plesňového syra

Potrebujeme:
200 g syra s modrou plesňou
200 g tvrdého syra
3 strúčiky cesnaku
1 šľahačková smotana
kúsok masla
krekery TUC Mini

Postup:
Na panvici roztopíme maslo, pridáme smotanu, postrúhaný tvrdý syr a plesňový syr. Keď sa syr roztopí, pridáme prelisovaný cesnak a odstavíme. Do pripraveného dipu môžeme namáčať krekery , stačí si len vybrať jednu z troch príchutí.

Jogurtové pokušenie

Potrebujeme:
1 zväzok reďkoviek
2 zväzky póru
1 strúčik cesnaku
2 tégliky plnotučného jogurtu
čerstvo namleté biele korenie
soľ
krekery TUC Mini

Postup:
Umyté reďkovky nakrájame na drobné tyčinky, pór na prúžky. Olúpaný cesnak nakrájame na plátky alebo použijeme lis na cesnak. Zmiešame jogurt s nakrájanými reďkovkami, pórom a cesnakom (časť zeleniny dáme bokom na ozdobenie). Zmes osolíme a okoreníme. Misku naplníme dipom a ozdobíme reďkovkami a pórom. Podávame s krekermi.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: -zh- pre oŽene.sk
Foto: archív