Presunúť na hlavný obsah

V Bratislave hodovali gurmáni, ochutnajte s nimi Panini Agnello

Recepty

V polovici júna sa v hlavnom meste konal už druhý ročník gurmánskeho podujatia Bratislava Food Fest.

Medická záhrada sa na tri dni stala tým najlepším miestom pre milovníkov skvelého jedla. Za tri dni tu mohli v stánkoch 29 slovenských reštaurácií ochutnať rôzne domáce i cudzokrajné špeciality. Šéfkuchári Marcel Ihnačák, Tomáš Opletal, Jakub Reimitz, Juraj Papai a Vojtech Artz návštevníkom festivalu ponúkli aj tieto pochúťky.

Recept: Panini Agnello

Pre 4 osoby potrebujeme:
pečené jahňacie stehno
chlieb typu panini
paradajky nakrájané na tenké plátky
červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
rukola
šalát poľníček
sušené čili papričky
plnotučný jogurt
citrón
čerstvá mäta
morská soľ
olivový olej

Jogurtový dresing:
V mise zmiešame jogurt, šťavu z citróna a nasekanú mätu. Ochutíme soľou, čiernym korením a dobre premiešame. Pred podávaním dobre vychladíme.
Chlieb panini rozkrojíme, vnútornú stranu opečieme do chrumkava a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naplníme opečeným mäsom, nakrájanou chrumkavou zeleninou. Pred podávaním polejeme jogurtovým dresingom a posypeme sušeným čili.

Náš tip:
Panini sú sendviče talianskeho pôvodu. V Taliansku sa panini robia väčšinou z ciabatty, ktorá sa rozreže a naplní salámou, šunkou, syrom, mortadellou alebo niečím iným. Servírujú sa studené alebo horúce z grilu.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marcel Ihnačák, šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu