Presunúť na hlavný obsah

Kuracie prsia v kelovom závine s cícerovým pyré

Recepty

Máme pre vás tip na netradičnú úpravu kuracích pŕs. Ak dovolenkujete, skúste si ich pripraviť napríklad už zajtra.

Suroviny:

- 400 - 500 g kuracích pŕs
- 4 kelové listy
- soľ, korenie
- sušený cícer
- 100 g masla

Postup: Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových listov za pomoci potravinárskej fólie. Takto ich varíme na pare cca 25 - 35 minút (podľa hrúbky roliek).Po uvarení  konce zrežeme, odstránime fóliu a šikmo prekrojíme. Podávame  s cícerovým pyré. Cícerové pyré pripravíme takto: cícer namočíme na noc do studenej vody, ráno ho zlejeme a prepláchneme. Varíme ho v osolenej vode až do rozvarenia. Uvarený cícer rozmixujeme s maslom  na pyré (môžeme dosoliť alebo dokoreniť).

Náš tip: Cícer je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje tiež množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä karbohydrátov vhodných pre ľudí s cukrovkou.

Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Marek Karaka, šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu

 

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk