Kuracie prsia v kelovom závine s cícerovým pyré
Máme pre vás tip na netradičnú úpravu kuracích pŕs. Ak dovolenkujete, skúste si ich pripraviť napríklad už zajtra.
Suroviny:
- 4 kelové listy
- soľ, korenie
- sušený cícer
- 100 g masla
Postup: Kelové listy jemne obvaríme v slanej vode. Kuracie prsia ochutené soľou a korením zabalíme do kelových listov za pomoci potravinárskej fólie. Takto ich varíme na pare cca 25 - 35 minút (podľa hrúbky roliek).Po uvarení konce zrežeme, odstránime fóliu a šikmo prekrojíme. Podávame s cícerovým pyré. Cícerové pyré pripravíme takto: cícer namočíme na noc do studenej vody, ráno ho zlejeme a prepláchneme. Varíme ho v osolenej vode až do rozvarenia. Uvarený cícer rozmixujeme s maslom na pyré (môžeme dosoliť alebo dokoreniť).
Náš tip: Cícer je výborným zdrojom bielkovín, vlákniny, polysacharidov, vitamínov a minerálnych látok. Obsahuje tiež množstvo zinku, kyseliny listovej, proteínov, a najmä karbohydrátov vhodných pre ľudí s cukrovkou.
Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo pripravil: Marek Karaka, šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk