Presunúť na hlavný obsah

Tekutá mňamka! Pripravte si jahodový sirup s ríbezľami

Recepty

Tento týždeň nájdete na oŽene.sk niekoľko inšpiratívnych receptov na zaváraniny. Inšpirujte sa, určite neoľutujete.

Jahodový sirup s ríbezľami

Suroviny:
- 500 g jahôd
- 200 g červených ríbezlí
- 1,25 l vody
- 1 balíček kyseliny citrónovej
- 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr. Oetker
- 1 kg krupicového alebo kryštálového cukru

Postup:
Umyté nakrájané jahody a umyté ríbezle spolu s vodou a kyselinou citrónovou povaríme asi 2 minúty. Prepasírujeme cez sitko a šťavu privedieme do varu. Pridáme Gelfix Klasik rozmiešaný s 2 PL cukru a opäť privedieme do varu. Vsypeme zvyšok cukru a za stáleho miešania varíme 5 minút. Nalejeme do čistých fliaš a uzavrieme. Uzavreté fľaše uchovávame v chlade a tme.

Náš tip: Sirup podávame riedený pitnou vodou s ľadom nebo ako topping na zmrzlinu či puding. Veľmi dobrý je po zmrazení ako ovocná dreň.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Dr. Oetker

 

?alšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk