Presunúť na hlavný obsah

Mix ovocia a zeleniny ako džem - a prečo nie?

Recepty

Do zbierky zaváraninových receptov na tento týždeň pridávame netradičnú kombináciu ovocia a zeleniny.

Džem z jabĺk, marhúľ a cukety

Suroviny:
- 500 g jabĺk
- 300 g marhúľ alebo broskýň
- 200 g mladých malých cukiet
- 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr. Oetker
- 350 g kryštálového cukru

Postup:
Jablká olúpeme, marhule alebo broskyne zbavíme kôstok a rozmixujeme alebo rozomelieme. Cuketu nakrájame na malé kúsky. Rozmixovanú ovocnú zmes dáme do väčšieho hrnca, pridáme nakrájanú cuketu. Vmiešame Gelfix Super zmiešaný s cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme k varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Náš tip: Gelfix 3:1 umožní výrazne znížiť pomer pridávaného cukru oproti ovociu, džem bude viac ovocný a ľahší.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Dr. Oetker

 

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk