Presunúť na hlavný obsah

Studené polievky sú zdravý letný hit

Recepty

V letných horúčavách sú príjemnou zmenou osviežujúce studené polievky. Mnohé sa vôbec nevaria a ich prípravu zvládne aj úplný začiatočník.

Jahodovú polievku so sorbetom možno servírovať aj ako originálny dezert.

Jahodová polievka s citrónovým sorbetom

Suroviny:
- 400 g mrazených jahôd
- 100 ml červeného vína
- práškový cukor
- limetková šťava
- citrónový sorbet
- čerstvé jahody
- mäta
- smotana

Postup:
Jahody rozmixujeme s červeným vínom a dochutíme limetkovou šťavou a práškovým cukrom. Precedíme a necháme vychladnúť v chladničke. Čerstvé jahody nakrájame na kocky a zmiešame s mätou nakrájanou na tenké rezance. Jahody dáme do stredu taniera, nalejeme polievku, dokola nakvapkáme smotanu a na jahody položíme sorbet. Ako ozdobu použijeme karamelovú mriežku.

Náš tip: V sezóne jahôd polievku pripravíme z čerstvých sladkých jahôd.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk