Studené polievky sú zdravý letný hit
V letných horúčavách sú príjemnou zmenou osviežujúce studené polievky. Mnohé sa vôbec nevaria a ich prípravu zvládne aj úplný začiatočník.
Jahodovú polievku so sorbetom možno servírovať aj ako originálny dezert.
Jahodová polievka s citrónovým sorbetom
Suroviny:
- 400 g mrazených jahôd
- 100 ml červeného vína
- práškový cukor
- limetková šťava
- citrónový sorbet
- čerstvé jahody
- mäta
- smotana
Postup:
Jahody rozmixujeme s červeným vínom a dochutíme limetkovou šťavou a práškovým cukrom. Precedíme a necháme vychladnúť v chladničke. Čerstvé jahody nakrájame na kocky a zmiešame s mätou nakrájanou na tenké rezance. Jahody dáme do stredu taniera, nalejeme polievku, dokola nakvapkáme smotanu a na jahody položíme sorbet. Ako ozdobu použijeme karamelovú mriežku.
Náš tip: V sezóne jahôd polievku pripravíme z čerstvých sladkých jahôd.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk