Nefalšované gazpacho - a letný obed bude chutnejší
Slávne španielske gazpacho je vlastne chladné zeleninové pyré plné vitamínov z rozmixovanej rôznej čerstvej zeleniny. Pripravte si ho aj vy.
Gazpacho andaluz - španielska studená zeleninová polievka
Suroviny:
- 40 g šalátovej uhorky
- 40 g rajčín
- 40 g zelenej a červenej papriky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cibuľa
- biely vínny ocot
- 300 ml lúpaných rajčín
- 40 g bielej bagety
- 150 ml rajčinového džúsu
- 4 PL olivového oleja Extra
- soľ
- čerstvé čierne korenie
Postup:
Zeleninu nakrájame na kúsky a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Bagetu natrháme na menšie kúsky a namočíme do vínneho octu. Všetko dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme. Pri podávaní do polievky vložíme papriky nakrájané na malé kocky a niekoľko kvapiek oleja.
Náš tip: Gazpacho môžeme podávať aj ako welcome drink pri záhradných večierkoch.
Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk